fbpx

Thomas Hauge – Den guddommelige skilsmissen

Fortell om boken din!
Hva hvis Gud var homofil? Boken handler om den kommende skilsmissen mellom Gud og Djevelen. Skilsmissen blir ofte feilaktig omtalt som Johannes åpenbaring eller verdens undergang. I boken betyr verdens undergang noe ganske annet. Gud og Djevelen skapte verden sammen, men har vært separert siden Djevelen sin utroskandale med deres første kvinnelige oppfinnelse, Eva.

Boken handler om to bestevenner, Jonas og Karsten, som havner i Himmel og Helvete. De er drept på bestilling av Jesus sine allierte, som omtaler seg som Frelserne. Jesus ønsker å forene skaperne, og en gang for alle oppheve skille av mennesker basert på tro. Styringsmaktene i Himmelen og Helvete jobber for å få færrest mulig til sin banehalvdel – og ser etter alle former for avvik som kan forhindre skilsmissen og fordelingen av menneskeheten en gang for alle.

Karsten og Jonas blir en viktig brikke for å prøve å forhindre at skilsmissen realiseres. Man blir kjent med to ulike virkelighetsoppfatninger fra Himmelen og Helvete, og får et bilde av hvordan man undervises i etterlivet i de respektive «etasjene». Tema høres kanskje tungt ut, men boken er lettlest, og leker med alternative ideer om tro, religion og Gud på en humoristisk måte.

Hvordan ble boken din til?
Jeg ville utforske ideer rundt religion, og utfordre det at vi mennesker deler oss opp i ulike religioner, som vi baserer våre liv og tilhørighet på. Hvorfor skal tro splitte oss i livet og etterlivet? Derfor ville jeg skrive en underholdende bok som utfordrer sentrale deler av kristendommen og andre religioner, ved å dikte opp en alternativ fortelling om Gud og Djevelen.

Var det en ferdig idè eller vokste det frem gjennom skriveprosessen?
Det begynte som en relativ abstrakt ide. Utgangspunkt var at to bestevenner døde og havnet i hver sin etasje, Himmelen og Helvete, og hvor den homofile havnet i Himmelen. Jeg leste så bibelen, for å se om det var noe jeg kunne bruke til å understøtte mine basale teorier om skapelsen og Gud som homofil. Så utviklet og endret historiene seg gjennom skriveprosessen, hvor et helhetlig plott etter hvert stod klart for meg.

Hva fikk deg til å ville skrive en bok? Hva inspirerte deg?
Jeg har alltid vært glad i å skrive historier, og alltid vært fascinert av religion og hvordan det påvirker menneskers liv, på godt og vondt. Jeg er stor fan av bøkene til Tom Egeland om Bjørn Beltø, hvor han blander inn historie og religion i fortellingene sine. Har også lest Erlend Loe sine bøker med stor begeistring, som er en mester å lage humoristiske bøker med alvorlige undertoner. Jeg ville lage en historie med dette som bakteppe, som forhåpentligvis får folk til å trekke på smilebåndet, eller bidra til at leser danner noen egne refleksjoner rundt det hele.

Skriver du på noe nytt nå?
Jeg har noen ideer til ny bok, men dette er foreløpig kun på tankestadiet. Ellers har jeg planer om å skrive en intern humoristisk krimnovelle til og om mine gode kollegaer, som jeg har gjort hos mine tidligere arbeidsplasser.

Har du tips eller råd til andre som har lyst til å skrive en bok?
Bare begynn! Det er, hvert fall for meg, vanskelig å bare tenke seg til en hel bok.
Jeg hadde en svak formening om hva boken skulle være, men under skriveprosessen poppet det stadig opp nye ideer som hjalp meg å skape en mer helhetlig historie. Ting falt på plass etter hvert. Man kan av og til bli overrasket hva som kommer ut av hodet mens man skriver.

Hvorfor synes du at boken din bør leses?
Den gir et humoristisk blikk på religion og menneskeheten, og jeg tror den er underholdende uavhengig om man er opptatt av religion eller ikke. Jeg håper også boken kan bidra til refleksjoner, debatt og latter.

Hvem ønsker du aller helst skal lese din bok?
Paven, og folk flest. Man trenger ikke å være opptatt av religion eller filosofi for å lese boken. Det er en underholdningsbok.

Hva gjør du når du ikke skriver?
Jeg jobber som produkteier i politiet i team anmeldelse. Ellers liker jeg å tilbringe tid sammen med samboeren min, venner og familie. Foruten liker jeg å reise og oppleve nye steder, og skape gode minner. En god runde med squash og sjakk med venner og kollegaer er heller ikke å forakte.

Anbefalt for deg