Om oss

Vi er et uavhengig forlag som ble grunnlagt i Sverige for vel ti år siden. Calidris drives av en lidenskap for litteratur og vi vil at våre bøker skal nå ut til så mange lesere som mulig. Vi holder til i trivelige lokaler på Høvik i Bærum, like utenfor Oslo.

Vi er stolte over alle talentfulle forfattere som vi har hatt gleden av å gi ut. Vi tror på fortellinger som berører og på de følelsene en historie kan vekke.

Til forskjell fra andre forlag kan vi si at vi har en stor bredde på våre utgivelser som strekker seg over mange forskjellige sjangre, noe som gjør at vi har større muligheter til å tilby gode og ambisiøse forfattere å få gitt ut sin bok.

Vi får hver måned en rekke gode manus inn og vi kan derfor ikke garantere at akkurat ditt manus blir antatt. Hvert manus bedømmes individuelt av vår manusgruppe og ut ifra en rekke faktorer som språk, struktur, fortellingen, hvordan manus er bygd opp og så videre. Vi tar bare inn de manus som oppfyller våre høye kvalitetskrav. Vår målsetting er å gi deg en tilbakemelding innen to til tre måneder etter at du har sendt inn ditt manus.

Ettersom vi får inn såpass mange manus kan vi ikke garantere at vi kan tilby en tradisjonell forlagskontrakt (der forlaget betaler alle kostnader) til alle våre forfattere. Dersom vi ikke kan tilby deg utgivelse av boken din, forsøker vi å gi en konstruktiv tilbakemelding på hvorfor ditt manus ikke har blitt antatt.

Send inn ditt manus her


Konseptutgivelse

Utover våre egne utgivelser samarbeider vi med selskaper og organisasjoner for å skreddersy bøker og innhold. Det er i de fleste tilfeller eksklusive oppdragsbøker, det kan dreie seg om fortellinger for å styrke merkevarer, konseptutgivelse eller lydproduksjon for selskaper og myndigheter. Kontakt oss gjerne, så forteller vi mer. Vi har samarbeidet med ledende selskaper som blant annet Spendrups og Allers og ledende varemerker innen kosmetikk og parfyme samt opplevelsesindustrien.