fbpx

Lotta Holmgren – Moren min blir så lett brun

Fortell om boken din!
I romanen, får vi følge familien Iversen gjennom de fem årene Tyskland okkuperte Norge. Vi får lese om den endrede hverdagen som får søsknene til å stille spørsmål ved alt de trodde de visste om livet. Er det noe håp om en bedre fremtid?
Jeg ville beskrive den spennende kontrasten mellom den store krigen og den lille landsbyen og livet for de som levde i skyggen av krigen.Det var alt fra store hverdagshelter til de som jobbet i stillhet.

Hvordan ble boken din til?
Gjennom oppveksten har jeg blitt fortalt av min mor, bestemor og andre slektninger og alt som skjedde med dem og menneskene rundt dem under andre verdenskrig.
Det har føltes viktig for meg å dele dette, som en påminnelse om at dette aldri må skje igjen.

Var det en ferdig idè eller vokste det frem gjennom skriveprosessen?
Det er en bok som jeg alltid følte at jeg måtte skrive på et tidspunkt i livet mitt. Dessverre fikk mamma aldri lest boka. Hun døde rett før jeg var ferdig med å skrive. Jeg har hatt ideen lenge, men historien er delvis fiktiv og har måttet utvikle seg mens jeg skrev den.

Hva fikk deg til å ville skrive en bok? Hva inspirerte deg?
Jeg har skrevet seks bøker av forskjellige sjangere. Men dette er det første som er oversatt til norsk. Hvis den blir godt mottatt, kan jeg vurdere å oversette flere av romanene mine.Som oftest blir jeg inspirert av ulike ting som har skjedd, skjer og skjer i mine omgivelser. Astrid Lindgren, den kjente forfatteren, fortalte meg som barn, da jeg mottok en bokpris fra Svenska Dagbladet, at jeg hadde fantasien som kreves for å bli forfatter.

Skriver du på noe nytt nå?
Akkurat nå skriver jeg en oppfølger til en av mine tidligere romaner, Rapsgatan 4, men jeg tenker også på å lage en oppfølger til boken som nå kommer i Norge

Har du tips eller råd til andre som har lyst til å skrive en bok?
Vi bærer alle på minst én historie. Hvis du vil skrive, skriv. Hvis du aldri har skrevet en bok før, les og lær av andre forfattere, eller ta et skrivekurs for å lære håndverket

Hvorfor synes du at boken din bør leses?
Fordi det er spennende, romantisk, ekkelt og hjertevarmende på samme tid. I tillegg er den basert på virkelige historier, selv om geografien og navnene på personene er fiktive slik at ingen skal bli gjenkjent. Den har en viktig følelse av moral som vi alle kan bære med oss.

Hvem ønsker du aller helst skal lese din bok?
Alla

Hva gjør du når du ikke skriver?
Da bor jeg utenfor Stockholm med samboeren min. Vi elsker å fiske og liker å gå ut med båten vår om sommeren og er i sommerhytta vår. Om vinteren er jeg ofte et sted på Gran Canaria for å skrive og ha det bra

Anbefalt for deg