fbpx

Kent Wold Christensen – Skyggeliv

Fortell om boken din!
Skyggeliv handler om fire hovedpersoner som på hver sin måte sliter. Det er pensjonisten Torvald som har levd et ensomt og stille liv, den unge kassadamen Julie som strever med å få endene til å møtes for seg selv og sønnen Filip, som føler han ikke passer inn noen steder, og til slutt Filips far, Roger, en kriminell som ønsker å bryte ut av den onde spiralen han har kommet inn i.
Disse fire personenes liv vikles inn i hverandre, og ting begynner å skje.

Hvordan ble boken din til?
Jeg har skrevet flere Fantasy-bøker tidligere, og fått utgitt tre av dem, men ønsket å se om jeg kunne skrive en «vanlig» skjønnlitterær bok fra vår tid. Det var nok hovedmotivasjonen for å sette i gang.

Var det en ferdig idè eller vokste det frem gjennom skriveprosessen?
Jeg hadde en grunnidé med boka, en retning jeg tenkte den skulle gå i, men detaljene ble til under skrivingen av førsteutkastet. Og som så ofte før, fikk boka og dets karakterer et eget liv underveis, som var med på å forme innholdet.

Hva fikk deg til å ville skrive en bok? Hva inspirerte deg?
I utgangspunktet var det nok bare ønsket om å klare å fullføre noe så stort som en roman, og se om jeg kunne få den utgitt. Men det er også en egen glede i det å skape en historie og se hvordan karakterene i den tar form og utvikler seg inne i hodet mitt og blir levende.

Skriver du på noe nytt nå?
Nei. Jeg har heller ingen planer for en ny bok, men hvem vet hva som skjer i framtiden.

Har du tips eller råd til andre som har lyst til å skrive en bok?
Å skrive er en tung prosess, i hvert fall for meg. Det eneste rådet jeg har er å tvinge seg selv til å skrive hver dag når man først har begynt på en roman. Tar man seg en pause i skrivingen er det fryktelig tungt å komme i gang igjen. Så det gjelder å holde ut, skrive jevnt og trutt, og be den indre kritikeren holde kjeft. Gi blaffen i hvor dårlig det du skriver virker, det viktigste er å bare få skrevet det ned. Du må uansett gå gjennom teksten flere ganger etter at du er ferdig, så det blir nok av muligheter for å redigere den senere.

Hvorfor synes du at boken din bør leses?
Skyggeliv er en bok som tar opp temaer jeg tror mange har et forhold til og er opptatte av, som ensomhet, sykdom, sorg og håp. Jeg mener også at karakterskildringene i boka er gode, og at det er lett å få empati med karakterene, noe som drar leseren inn i historien.

Hvem ønsker du aller helst skal lese din bok?
Det har jeg ingen formening om.

Hva gjør du når du ikke skriver?
Mye tid går selvfølgelig med til jobben jeg har ved Universitetet i Sørøst-Norge, men på fritiden liker jeg å være ute, enten det er på tur i fjellet eller i skogen, padling eller telemarkskjøring, jeg er også turleder for DNT. Liker godt å overnatte i telt, under alle årstider. Ellers spiller jeg også litt fiolin, liker å lese og driver med bordrollespill.

Anbefalt for deg