fbpx

Karen Lise Bruhn – Nøkkelen lå i Afghanistan

Fortell om boken din!  

Boken handler om Felix Mikkelsen som har bakgrunn fra militær etterretning og som journalist  i Dagsavisen.  Han opplever en hendelse i livet sitt som gir ham et skikkelig støkk.  En dag han kommer hjem fra jobben oppdager han at kjæresten/samboeren Mie har dratt fra ham. Han blir knust og bestemmer seg for å reise til Afghanistan. Her følger vi ham gjennom mange opplevelser og mennesker han møter.  Han får en unik innsikt i spenningsfeltet mellom journalistikk og militære fredsoperasjoner i Afghanistan.

Hva gjør du når livet ikke går på skinner?  Når drømmer og forventninger for fremtiden ikke ble slik du hadde håpet?  Hva gjør du da?

Hvordan ble boken din til?

For noen år siden brakk jeg ankelen og ble sykemeldt fra jobben.  Etter en stund hadde jeg hørt all den musikken jeg ønsket og lest bøkene jeg hadde lyst til å lese.  Hva skulle jeg gjøre nå?  Kanskje skrive en bok?

Siden jeg har jobbet i Forsvaret har jeg etter hvert lært mye om Afghanistan som jeg ønsket å formidle. Afghanistan er et interessant land som er så annerledes fra vår verden hvor kvinner har det forferdelig. Dessverre er det slik at mye av vår oppmerksomhet i Vesten har fokus på andre land.

Var det en ferdig idè eller vokste det frem gjennom skriveprosessen?

Det var nok slik at boken vokste frem etter hvert i skriveprosessen, men temaene endret seg og utallige sider har blitt strøket underveis Jeg begynte å skrive om Bin Laden og prosessen med å finne ham.  Bin Laden ble drept og jeg endret fokus til å skrive om Felix og hans opplevelser i Afghanistan.

Hva fikk deg til å ville skrive en bok? Hva inspirerte deg?

Jeg opplevde et smertefullt brudd i kjærligheten og syntes det var underlig alle de tankene og følelsene som meldte seg.  Noen sier at bøker ikke er skrevet av lykkelige mennesker, og kanskje er det noe der.

Skriver du på noe nytt nå?

Siden jeg har fire barnebarn hadde det vært morsomt å skrive en barnebok.

Har du tips eller råd til andre som har lyst til å skrive en bok?

Brenner du for noe?  Har du kunnskap eller opplevelser som du vil dele med andre?  Har du noe smertefullt som plager deg?  Da kan det hjelpe å skrive om det.  Kanskje noen andre er i samme situasjon og kan gjenkjenne seg i det du skriver om.

Det å skrive en bok er en krevende prosess som innebærer mange frustrasjoner.  Mantraet er: Gi deg ikke. Gi aldri opp før du sitter med det endelige produktet i hendene!

Hvorfor synes du at boken din bør leses?

Jeg håper at boken skal gi innsikt og kunnskap om kjærlighet, en fremmed kultur, kvinners stilling i Afghanistan og hvordan det var å delta i en fredsbevarende operasjon i dette landet.

Hvem ønsker du aller helst skal lese din bok?

Ungdom, voksne, eldre

Hva gjør du når du ikke skriver?

Da går jeg på tur, er veldig glad i å være ute i naturen. Lytter gjerne til musikk, alt fra pop til klassisk.  Siden jeg er interessert i fremmede kulturer liker jeg også å reise.  Jeg har fire barnebarn som det er morsomt å følge med i utviklingen deres.

Anbefalt for deg