fbpx

En Forfatters Arv – Alexander John Lucas Sletsjøe Olafsen

Fortell om boken din!

Romanen min heter «En Forfatters Arv» og er en historisk fiksjon roman, innen spenning, familie intriger, drama, romantikk, eventyr og oppdagelse og en smule fantasi sjangeren.

Den handler om familie arvingen Gregor Eriksen i 1826. Handlingen skjer i Tønsberg og Gregor er også en ung vellykket forfatter. Han har tatt over familie arven og Eriksen Boligen, etter at hans Far forsvant noen år tidligere. Selve historien begynner når selve verdenen hans blir satt opp ned på hodet og han ender opp å miste seg selv, og mister inspirasjonen for skrivingen og ender opp med å ikke skrive på et helt år. Deretter så kommer det frem at familie arven står på spill og han må finne inspirasjonen igjen, som kan mulig redde situasjonen og på samme tid oppdage store familie hemmeligheter som åpner øynene hans for mye mer enn det han har visst om siden han var liten gutt, som vil forandre mye, samtidig oppleve kjærlighet utenfra som kommer uventet som hjelper ham gjennom denne prøvende tiden og vil vite hva det betyr å være en Eriksen Arving.

Dette er en hjerte fortelling for meg, for å være ærlig, og er en fortelling jeg virkelig hadde troen på og ville skrive og har hatt en sterk drøm å få den gitt ut som min aller første roman. I tillegg en del av et større univers som jeg har skrevet små historier til allerede på forhånd, som enda ikke er utgitt og skrevet mye bakgrunnsmateriale til dette fiktive universet der Gregor Eriksen har en viktig rolle i sin tid, der han er mye mer i vente foran seg.

Denne romanen har forskjellige sjangere, men har mest drama, familie, intriger og romantikk, spenning, men har utover smått med overnaturlige og oppdagelse og eventyr elementer som gjør historien ganske spennende for mange håper jeg på. Noe for alle egentlig.

Hvordan ble boken din til?

Romanen ble til da jeg offisielt begynte å skrive den rundt Mars 2020, etter at alt stengte ned. Ga meg mye hjemme tid og ga meg nok med tid til å skrive. Selve historien ble til i 2016, etter jeg hadde allerede skrevet noen noveller satt til samme universet. Jeg fikk plutselig ideen om en forfatter på 1800-tallet som mister inspirasjonen sin. Jeg valgte å knytte til en annen karakter jeg skrev i en av novellene mine, så Gregor Eriksen ble en familiemedlem til, tilbake i tid. Deretter så ville jeg i første omgang lage en kortfilm om denne karakteren, men tanke på periode historien er satt til, så ville det være vanskelig for meg å lage, med ikke så mange ressurser, så jeg følte til slutt at denne historien måtte fortelles i roman form. Deretter jobbet jeg med å planlegge hvordan historien skulle bygges opp med nok detaljer og hva slags karakterer og med mer.

Hadde på dette punktet lest litt bøker om skriving, som hjalp meg i denne prosessen, og med tiden så var boken klar til skrives. Må si at det å skrive noveller som ble samlet til slutt, var en fin øvelse før jeg var klar til å skrive en historie i romanform. Deretter så startet jeg å skrive i 2020 og ble ferdig å skrive romanen September 2021. Satt på Groovy Diner I Tønsberg, da jeg skrev de siste ordene av romanen.

Var det en ferdig ide eller vokste det frem gjennom skriveprosessen?

Har allerede nett litt om hvor ideen er fra. Selve ideen var jo klar da jeg begynte å skrive romanen. Det jeg må også nevne at mange andre detaljer falt på plass underveis da jeg skrev, jeg hadde kun planlagt en oppbyggings modell med karakterer og viktige store hendelser, men kapitelene ble til underveis og noen ekstra gode detaljer kom underveis også som gjorde romanen ble veldig kompleks fortelling med mye detaljer og side fortellinger og med mer, som jeg er veldig fornøyd med.

Hva fikk deg til å skrive en bok? Hva inspirerte deg?

Jeg har siden barneskolen hatt en drøm om å skrive en roman. Jeg skrev min første fiktive novelle i sjette klasse i en oppgave vi hadde, og siden har drømmen vokst og jeg har skrevet for meg selv mange ganger som jeg håpet på skulle bli en roman, men ble ikke noe ut av det. Hadde den gangen ikke de rette verktøyene til å skrive en fortelling, og etter hvert som jeg ble eldre og ble ferdig med skolen og begynte å lese bøker om skriving, så ble ting mer seriøst og i 2016 så fikk jeg den rette ideen for karakterer og fortellinger som skulle bli det jeg ville skrive om. Etter jeg begynte på de novellene jeg nevnte, så skrev jeg oftere og ble fort bedre med tiden, som gjorde meg endelig moden til å skrive «En Forfatters Arv». Inspirasjonen for skrivingen har vært der i så mange år samtidig som jeg har brukt mye tid på skrive og regissere egne kortfilmer. Fiktive fortellinger har inspirert meg mest fra filmer og serier siden jeg var veldig ung og med årene nå så har også litteratur spilt en stor rolle for inspirasjon. Jeg er veldig glad i å lese også på lik linje som å se på film, og mye inspirasjon kommer derfra.

Skriver du på noe nytt nå?

Helt ærlig? Ja! Etter at Calidris Forlag tok i mot romanen min så fikk jeg inspirasjon til å planlegge de neste bøkene i denne serien. Vil skrive flere romaner om den fantastiske Gregor Eriksen. Så fort jeg visste at bok drømmen min kom i oppfyllelse så begynte jeg smått å begynne å planlegge neste bok foreløpig med litt research og detaljer for historien, men har ikke begynt å skrive historien enda, men jeg har nå mer detaljer i hodet enn jeg har fått ned enda, så det kommer seg med tiden. I tillegg så har jeg fått ide til en roman serie til en karakter dere vil møte i «En Forfatters Arv» som er en karakter jeg allerede har skrevet om litt på forhånd før jeg skrev denne romanen, men nå har offisielt ideen for et spesifikt konsept for en roman serie for denne karakteren. Ideen kom til meg der når jeg nylig var på tur i Manchester i England, i det jeg satt på flyet og under oppholdet. Man får bare vente å se hvilken av historiene vil komme neste nå. Samme hvilken så er begge knyttet til hverandre på et vis, som er kjempe gøy å skrive, men har et håp om at det blir en oppfølger til «En Forfatters Arv» som blir neste som blir jobbet med nå. Det vil bare tiden vise.

Har du noen tips eller råd til andre som har lyst til å skrive en bok?

Absolutt! Jeg har fått mange tips fra andre forfattere med tiden, men det viktigste jeg vil si er at man står opp for sin fortelling samme hva folk sier før du skriver. Ha troen på den, jeg har mange nære gode venner som har hatt troen på skrivingen min, familie også. Jeg har hatt god støtte for skrivingen min, så ta vare på den underveis, det er viktig. Det neste jeg vil si er at du burde skrive masse, skriv gjerne noveller før du begynner på en roman, da får du masse øvelse på å fullføre en hel historie, og skriv flere, akkurat som meg så hadde jeg mange noveller som ble til sammen like stor som en roman. Deretter så er du mer klar for å skrive en hel historie i romanform, det anbefaler jeg på det sterkeste. Utenom det se mye film og les! Da får du mye inspirasjon til hvordan skrive en fortelling og med mer. Reis mye, der får du sinnsykt mye inspirasjon fra omstendighetene dine. Jeg reiser til tider bare for å sitte å skrive på hotellrommet som mange forfattere før meg har også gjort sikkert. Ideene kommer flytende da, merk mine ord!

Hvorfor synes du at boken din bør leses?

Alltid vanskelig spørsmål å svare på. Hehe. Men jeg har troen på at denne er en historie som mange vil elske. Den bygger seg opp på lik linje med andre, siden det er alltid lik oppbygging med lignende situasjoner, men med egne handlinger som kun er dine. Historien er unik og original. Føler mange ikke har vært borti en slik fortelling med disse karakterene som mange vil digge. Den tar for seg mange viktige temaer i samfunnet underveis og tar for seg karakterer som er ut for sin tid og ikke følger normen som samfunnet var på 1800-tallet, som jeg vet mange vil elske å lese om. Historien er spennende og den utvikler seg mot mange overraskelser i løpet av historien. Selve historien handler om selvutvikling og finne seg selv i prosessen og oppdage mer enn det man har sett, som gjør det hele spennende. Pluss så har den en god dose med familie drama, intriger knyttet til andre karakterer og masse kjærlighet. Fantasi for de som liker det! Dette er en historie for alle!

Hva gjør du når du ikke skriver?

Jeg er ung fyr som driver med litt forskjellig. Jeg finner så mye glede i venner og familie. Vennene mine spesielt hadde jeg ikke klart meg uten, de kan jeg takke stort med familien min at jeg har klart å komme så langt i tillegg til mine egne ferdigheter og inspirasjon. Venner er noe jeg ikke alltid har hatt, hvert fall ikke de vennene som teller. De inspirerer meg hver eneste dag. Utenom det sosiale, så lager jeg film med Filmpro Norge som er et lite filmselskap jeg lager kortfilmer med. Skrevet manus til de filmene selv siden jeg begynte med det, så jeg gjør det til tider når det føles klart for å lage noe nytt. I tillegg så gjøre jeg litt filmoppdrag for andre til tider når det er noe. Ellers så er jeg en stor filmelsker som samler på filmer og serier i fine utgaver og ser mye film og serier og liker også å lese både romaner og Comic Books! Harry Potter, The lord of the rings, Marvel, Indiana Jones, Star Wars, Doctor Who, Buffy er blant mine store favoritter! Liker også godt klassisk litteratur og føler meg for tiden veldig inspirert av Tolkien og hvordan han var som forfatter! Ellers liker jeg å reise og oppleve og oppdage alt verden har å by på.

Anbefalt for deg