fbpx

Moren min blir så lett brun

2024

Larvik, Norge april 1940. Søskene Grete og Finn står i hagen sin når de hører bombeflyene.

Like etter går flyalarmen og kort tid etter følger eksplosjonen. Etter at det første sjokket gir seg skyller den skremmende innsikten over dem – Tyskland har okkupert Norge. Livet forandrer seg for alle i den lille byen. På skolen må de lære tysk, jobber er få og flere tyske soldater tvangsflytter inn hos innbyggerne i byen. Livet må fortsatt gå videre, men ønsket om å leve som frie mennesker igjen vokser. En stille kamp mot nazismen tas opp. De blir tvunget til å revurdere verdiene sine når de innser hvordan menneskene rundt dem i landsbyen endrer seg – hvem kan man virkelig stole på.

I romanen ”Moren min blir så lett brun”, får vi følge familien Iversen gjennom de fem årene Tyskland okkuperte Norge. Vi får lese om den endrede hverdagen som får søsknene til å stille spørsmål ved alt de trodde de visste om livet. Er det noe håp om en bedre fremtid?

Den spennende kontrasten mellom den store krigen og den lille landsbyen driver historien framover. Når du har begynt å lese, vil du ikke legge fra deg boken før du har fått vite hvordan alt ble for familien Iversen.

ISBN 978-82-8467-073-7

Anbefalt for deg